PRIČAO SAM SA PAPETOM, ŽELIM IGRATI ZA BIH

Mladi Švajcarac bosanskih korijena Izet Hajrović mogao bi uskoro postati novi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

PRIČAO SAM SA PAPETOM, ŽELIM IGRATI ZA BIH Hajrović je rođen 4. avgusta 1991. godine u švajcarskom Bruggeu, a prve fudbalske korake napravio je u Grasshopersu, čiji dres nosi i danas.

Ove je sezone odigrao 14 utakmica za švajcarski klub, te je postigao i četiri gola, a dobre igre nisu mogle proći nezapaženo, pa je dobio poziv i za mladu U-21 reprezentaciju Švajcarske u čijem je dresu debitovao u susretu sa Italijom 10. avgusta 2011. godine.

Međutim, Hajrović ne krije želju da u skorijoj budućnosti nosi dres Bosne i Hercegovine, a selektor A reprezentacije BiH Safet Sušić već je obavio razgovore sa njim.

"Da, Sušić me zvao još dok sam bio na pripremama sa klubom u Španiji. Priča se konkretno odnosila na moj nastup u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Pape mi je rekao da će uskoro doći u Cirih, te da ćemo konkretnije popričati o ovoj temi. Moj je odgovor njemu bio pozitivan. Da, želim igrati za BiH", kaže Hajrović u razgovoru za SportSport.ba.

"Meni je dsasvim normalno da imam želju igrati za Bosnu i Hercegovinu. Ta reprezentacija ima sjajne igrače i meni bi bilo posebno drago kada bih mogao postati dijelom ove ekipe".

Mlađi brat Sead igra za Arsenal. Jeste li u kontaktu i da li bi on nastupao za BiH, kada bi dobio poziv?

"Svaki smo dan u kontaktu putem mobitela ili kompjutera. Njegova je želja identična mojoj, a to je da jednog dana zaigra za Bosnu i Hercegovinu. Bilo si zaista sjajno kada bi nas dvojica jednog dana zaigrali u istoj ekipi, reprezentaciji Bosne i Hercegovine", kaže stariji Hajrović.

"Pratim redovno sve utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine. Momci su u prošlim kvalifikacijama stvarno super igrali. Imamo dobru ekipu, koja na terenu zna šta hoće. Nesretno smo u Parizu sa Francuskom igrali 1:1, jer mislim da smo trebali pobijediti i tada bi dirketno otišli na Evropsko prvenstvo. Ipak, uvjeren sam da ova reprezentacija može izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu", dodao je Hajrović na kraju razgovora za SportSport.ba.
Objavljeno: 03.02.2012 god.

VIDEO KUTAK

Pogledajte snimke golova sa utakmica reprezentacije, kao i golove nasih internacionalaca u klupskim takmicenjima.

Video: Gol Ibisevica Berlineru - 4.8.2013 » ostali videi

GALERIJE

Ovdje možete pogledati slike naših zmajeva, kao i nas navijača.

» ostale galerije

KOMENTARI

Najnoviji komentari ...

FIFA RANG LISTA

FIFA rang lista koja je objavljena 04.07.2013. god, novi poredak će biti 08.08.2013. god:

 • 12 Urugvaj1016
 • 13 Obala Slonovace1009
 • 14 Bosna i Hercegovina995
 • 15 Engleska994
 • 16 Švicarska987
» kompletna lista

ANKETA

Koji igrac ce biti najvece pojacanje za reprezentaciju kada stekne pravo nastupa?

  • -Sead Kolasinac
  • -Izet Hajrovic
  • -Ermin Bicakcic
  • -Anel Hadzic
  • -Bahrudin Atajic
» rezultati

© Copyright 2010 Webcurv. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.